dreverbloggen

dreverbloggen

lyckedal.se


SEUCH Mönstergårdens Honey

DreverSkapad av Lasse 2014-02-23 16:12:31
SEUCH Mönstergårdens Honey med lite priser hon fick vid Dalarnas Dreverklubbs årsmöte den 22/2 2014.


  • Kommentarer(0)//dreverbloggen.lyckedal.se/#post39

Drevprov mmm

DreverSkapad av Lasse 2013-12-04 19:07:51

Så var drevrarnas första jaktprov avklarade. Mönstergårdens Honey körde två rådjur till full tid och inkasserade 1:a + 1:a rå med 45 poäng. Det innebar att hon blev tvåa på Sörmlands dreverklubbs drevprov. J..ligt kul. Nu kan hon kalla sig för "Svensk Utställningschampion Mönstergårdens Honey"

Lillan presterade tyvärr ingenting utan hon sprang mest runt och verkade orolig. Jag har provjagat med henne ett par gånger efter det och hon beter sig likadant på hemmaplan. Inte alls roligt. Nu tror vi att hon tror hon ska valpa för hon ligger mest och trycker... men när jag var nere i Sörmland på jaktproven så var det flera hundar som fått erlischia eller som det heter numera - adplasma. Det är en fästingburen sjukdom som om den inte blir kronisk går att bota med 20 dagars penicillinkur och "sjukskrivning".

Hon får någon vecka på sig att bli som vanligt igen annars blir det en tur till veterinären för kontroll och eventuell åtgärd.

Vid Leksandsprovet lyckades inte Honey lika bra som i Sörmland. Hon drev bra så länge hon höll sig i skogen men så fort hon kom ut på öppen mark eller högt gräs så blev det riktigt dåligt. Jag vet inte varför det blev så men en förklaring kan vara vädret med rätt stora frostflingor och en konstig variant av frostpåslag, men jag tycker nog att hon skulle kunna fixa det bättre. Drevtid 60+ efter att drevdjuret gått över en bred å och jag valde att koppla henne. Poängen är inte klar men hamnar nog runt 40. Således blir det inte något 1:a pris vid det provet

Lillan startade inte alls på Leksandsprovet på grund av sitt besynnerliga beteende.

Jag har fått en julklapp av min hustru trots att det är en tid kvar till jul. En liten Signe som vi var och tittade på i Lördags. Signe flyttar till Mora den 15 december.

Signe är en jämthundstik som nu är knappt 7 veckor och har en rejält bra stamtavla bakom sig så förutsättningarna att skapa en bra älghund är goda.  • Kommentarer(0)//dreverbloggen.lyckedal.se/#post35

Drevprov

DreverSkapad av Lasse 2013-11-08 15:30:04
Nu är drevrarna anmälda till ordinarie jaktprov både i Sörmland och Dalarna. Spännande att se om de håller måttet när man ska prova dom. Normalt ska drevtiderna inte vara något problem och egentligen inte några av de andra momenten heller.

Det som skulle kunna störa är främst Honey om hon ger sig i lag med älg eller vildsvin för då kan det bli sånt för hela slanten och det är ju inte så bra provmässigt.

Lillan är inne i en sån där trevlig skendräktighetsperiod och känns lite lagom loj men senast vi var i Norrköping så gick hon bra trots det så det ska nog funka.

//Lassesmiley  • Kommentarer(0)//dreverbloggen.lyckedal.se/#post34

Bara några timmar kvar nu

DreverSkapad av Lasse 2013-08-31 20:10:04
Nu är det bara några timmar kvar tills det smäller på riktigt. Lillan blir först ut i morgon bitti med hopp om någon tidig morgonhare, sen får väl husse och matte visa vad de går för med bössan.
Honey får vänta till måndag morgon, sen blir det varannan dag hela veckan. Ska bli skönt att komma igång igen.

  • Kommentarer(0)//dreverbloggen.lyckedal.se/#post31

Utställning i Österby Bruk

DreverSkapad av Lasse 2013-05-26 20:44:40

Idag (26/5) har vi ställt ut två whippar och två drevrar i Österby Bruk i Uppland. Fantastiskt fint väder hela dan och vi får säga att det har gått bra. Alla hundarna har fått bra kritik.

Vi åkte ner i fredags eftermiddag för Anna-Carin hade lovat att jobba som ringsekreterare. Det blev en lugn och fin lördag för mig. Vi tog husvagnen med så nu är den invigd för året och jag måste säga att det går fantastiskt bra att dra den efter folkabussen.

Hur gick det då för hundarna? Manda (whippet) fick Very Good och Maja (whippet) fick excellent, men utan CK. Båda fick väldigt fin kritik men konkurrensen blev lite för tuff den här resan.

Drevrarna gick också bra. Domaren tyckte att Honey var "lite rak" både bak och fram men rörde sig något oerhört vackert trots det. De flesta domare gillar hennes huvud, så även den här. I övrigt fick hon bra kritik men fick för dagen nöja sig med Very Good. Lillan däremot blev 1:a BTKL, CK, Cert och dessutom tilldelades hon CACIB med riktigt bra kritik - storslam, kanske man kan säga. smiley

Det innebär att hon tagit de inteckningar hon behöver på utställningar för att tituleras SEUCH, men det saknas en drevetta. Det lär hon få lov att ta till hösten, och självklart inte bara en. Hon jagar så bra så det kommer att bli flera. Tyvärr är väl harintresset inte överdrivet så att få till JCH kan ta lite tid.

I och med att hon blev BIR så skulle hon egentligen vara med och tävla om "Bäst i Gruppen" men där fick vi lämna vo till Anna-Carins stora förtret. Jag var tvungen att bege mig hemåt - en resa på tre och en halv timme - för att sätta mig på tåget till Stockholm och några dagars pluggande. Och där sitter jag nu... på tåget...

Ha det fint nu när sommaren har övertaget en stund och träna era hundar ordentligt

  • Kommentarer(0)//dreverbloggen.lyckedal.se/#post30

Utställning i Broby i Sörmland

DreverSkapad av Lasse 2013-05-18 20:33:32

I dag har vi ställt ut drevrarna i Broby i Sörmland. Dagen började i med molnighet och lite kvavt. Åskhot, kanske, men det var ok väder hela tiden. Kul att vara tillbaka på gamla hemmamarkerna och träffa gamla bekanta inom hundvärlden.

Båda hundarna fick bra kritik men Honey fick för dagen nöja sig med Very Good (VG). Lillan vann jaktklassen för tikarna och gick länge som första hund i Bästa Tik-klassen men i allra sista stund fick hon backa till 2:a. Hon fick ändå ett CK. Tiken som vann blev sedan BIR. Lite snopet var det att man tydligen ändrat reglerna för Cert vilket innebär att det inte längre krävs att man tävlar i jaktklass för att få Cert så tiken som kom etta i öppen klass fick Certet.

Vi är ändå nöjda med den fina placeringen och bedömningarna. Domaren var hyfsat kritisk kan man säga och skickade hem flera hundar med Good (G) och någon fick åka med 0-pris.

Till helgen som kommer bär det av till Österby Bruk och utställning av både whippet och drever. Ska bli intressant att se om vi kan få de sista CK:na på drevrarna så de blir utställningschampion.

Jag kommer att berätta mer på hemsidan www.lyckedal.se och Anna-Carin lägger ut massa bilder på facebook i gruppen "dreversnack" och på sin profil. Sök på Anna-Carin på facebook.

Jag kommer också att lägga ut lite på facebook men jag är inte lika snabb som hustrun

Ha d fint

  • Kommentarer(0)//dreverbloggen.lyckedal.se/#post29

Viltspår

DreverSkapad av Lasse 2013-05-04 14:51:03

Nu börjar försäsongsträningen med viltspårsträning, motions- och styrkeövningar och om det vill bli lite sommar så ska det bli lite simning.

Drevrarna är anmälda till 4 st utställningar med början 18 maj i Sörmland. förhoppningsvis får vi ihop ett CK på Honey så hon blir färdig UCH där. Lillan behöver få ihop 2 CK till men det känns inte omöjligt eftersom de båda har excellent på alla utställningar hittills (som vuxna). Viltspårproven kommer lite senare, kanske i juli och sen börjar jaktträningen i augusti så att vi kan gå några jaktprov i höst. Kanske redan innan älgjakten om det vill sig.

Märta och Manda ska också få prova på viltspår under sommaren.

Nu har vi börjat leverera ut whippetvalparna så vi har bara tre kvar hemma nu. Ytterligare en åker "hem" till Blekinge imorgon sen åker en till Uppsala nästa helg och troligen kommer den sista att följa till Broby (dreverutställningen) för att därifrån åka vidare till Nässjö...

Ska bli skönt att få bort alla kompostgaller i huset så man kan röra sig normalt igen och sluta leka häcklöpare hela tiden.

  • Kommentarer(0)//dreverbloggen.lyckedal.se/#post28

Utställningar

DreverSkapad av Lasse 2013-02-17 19:22:09

Nu har vi valt vilka utställningar vi ska åka på under 2013. Det blir 6 st och givetvis är tvådagarsutställningen i Leksand med i år igen. Broby i Sörmland, Alfta och Österbybruk blir några andra.

Jag får väl hoppas på att domarna som ska bedöma hundarna den här omgången ska gilla dom så det blir några CK. Honey (Mönstergårdens) behöver ett CK och Lillan behöver två för att bli utställningschampion.

Sedan ska vi köra på med viltspåren så de får ihop sina viltspårettor till hösten, sen blir det full fart på jaktprov i höst innan snön kommer. Det blev ju lite halvdant med hundjakten efter att det blev för mycket snö.

En spännande vår och sommar blir det i alla fall...

  • Kommentarer(0)//dreverbloggen.lyckedal.se/#post25
Nästa »