dreverbloggen

dreverbloggen

lyckedal.se


Dreverstämma

DreverSkapad av Lasse 2012-06-17 22:31:08

I helgen var jag i Sundsvall på dreverklubbens stämma. Det var en trevlig och lugn tillställning och jag träffade många drevervänner där.

Dreverklubben beslutade att anta de nya drevprovsreglerna så nu blir det väl full rulle på utbildningarna igen. Det är ett gediget arbete att utbilda alla drevprovsdomare på de nya reglerna.

Ända förändringen som jag inte gillar är att man tar bort kravet på att domaren ska kunna konstatera drevdjurets art genom att antingen se eller betryggande spåra av drevlöpan. Här ser jag en liten risk att en "något oengagerad" domare hänvisar till sin erfarenhet istället för att göra sitt yttersta för att kunna konstatera drevdjur. Många anser att jag har fel, och det hoppas jag att jag har, men det blir väl framtiden som får utvisa det.

I övrigt tycker jag att man har fångat upp det mesta av det som varit tveksamt i de gamla reglerna och rättat till det. Jag tror det kommer att bli bra... riktigt bra.

En annan bra sak som togs på stämman var att vi kommer att införa en ny medlemskategori - ungdomsmedlem - som betalar 50 % av medlemsavgiften. Det tror jag också är bra för klubbens utveckling och rekrytering av nya ungdomar.

Vi som uppfödare kanske skulle följa den idén och generellt rabattera valppriset för nya, unga jägare som vill ha en egen riktig jakthund, så de kommer in på rätt spår från början.

Våra drevrar

Drevrarna har fixat anlagsprovet i viltspår, så nu ska vi fixa en etta på öppet spår så de kan ställas ut i jaktklass i Leksand.

De ligger i hård konditionsträning med flera pass i veckan, allt från promenad via cykling, simning, klövjeväska till att dra däck. Låter ju inte helt friskt men de tycker det är kul. Fast släpa kring på en 5 liters vattendunk var väl liiite konstigt i början.

Nu önskar vi en fin midsommar till er alla

//Lasse

  • Kommentarer(0)//dreverbloggen.lyckedal.se/#post18