dreverbloggen

dreverbloggen

lyckedal.se


Utställning i Leksand

DreverSkapad av Lasse 2012-07-15 23:49:14

Lördag och söndag har tillbringats i Leksand i ett strålande väder. Dreverutställning i två dar med grillafton på lördagskvällen. Ett koncept som Dalarnas Dreverklubb haft några år. Så vi tog hundflocken i buss och husvagn och for dit.

I torsdags var jag också i Leksand men då var det viltspårprov. Båda drevrarna klarade sitt förstapris i öppenklass så på utställningar hädanefter så ställs de ut i jaktklass.

I går var det 21 tikar i jaktklass. Båda drevrarna fick exelent men placerade sig inte bland de fyra första. Riktigt fin kritik blev det för båda hundarna.

Idag var det 19 tikar i jaktklassen och det blev åter igen exelent för båda med fin kritik och de fick också CK. CK i jaktklass är inteckning i ett framtida utställningschampionat så båda drevrarna har nu skaffat sig sin första inteckning i utställningschampionatet.

Sen är det ju så att ett förstapris i öppen klass viltspår som de fick i torsdags är inteckning i ett framtida viltspårschampionat så man får väl säga att det varit en bra vecka. Nu blir det att köra vidare både på utställning och viltspår för att fullfölja med drevprov till hösten. Med lite flyt kansk vi har två st trippelchampions efter vintern. Det låter väl bra???

  • Kommentarer(0)//dreverbloggen.lyckedal.se/#post19