dreverbloggen

dreverbloggen

lyckedal.se


Märta testar på björn i Orsa

JämthundSkapad av Lasse 2012-08-04 22:29:07

Idag har Märta testat på konstgjord björn vid Dalarnas Jakt och Fiskemässa. Det var med viss vånda som jag tog in henne i hägnet men Märta var allert och pigg. Riktigt på, om man säger så. Hon hade varit och tjuvtittat på björnen lite innan och då var hon mera avvaktande.

Märta har ju inte riktigt kommit igång på älg så visst hade jag mina tvivel.

När vi väl kom in i hägnet sade björnskötaren vad som skulle ske och direkt när jag strök kopplet så stack hon fram till björnen och skällde. Ungefär som om hon inte gjort annat. Björnskötaren körde iväg björnen och Märta hängde på med lite skallgivning. Då sa björnskötarn att det var ovanligt att unga hundar hängde på så aktivt som Märta gjorde. Det var riktigt bra tyckte han. Hon höll sig på bra avstånd hela tiden och var riktigt bra. Märta visade riktigt fin skärpa och visade ingen rädsla för björnen. Vid inkallningsförsök... kom hon direkt, för att direkt sticka tillbaka och skälla vidare. Likadant var det när vi skulle sluta. Hon kom direkt på visslingen men ville gärna gå på igen men då var provet slut. Björnskötaren berömde också Märta och menar att hon har mod och klokhet att bli en riktigt duktig björnhund.

Efteråt stog vi och tittade på när det kom fran en kille till björnskötaren och pratade och de diskuterade om alla hundar som provat. Killen frågar om han har haft några riktgt bra hundar och björnskötaren svarar "Ja, den här, och nickar mot Märta, och en till.

Lite mallig kan man väl få vara då...

Tråkigt nog kan jag av någon teknisk anledning inte lägga ut filmen här men om du går in på facebook och kollar så finns filmsnuttar som både jag och Anna-Carin filmade. De finns på min sida, Anna-Carins sida och den sida som heter jämthund.

  • Kommentarer(0)//dreverbloggen.lyckedal.se/#post20