dreverbloggen

dreverbloggen

lyckedal.se


Märta skäller älg

JaktträningSkapad av Lasse 2013-01-20 17:58:13

Vi var ute med Märta en stund idag och det verkar som älgkontakten i veckan sporrat henne ty hon stack iväg direkt och efter bara sju - åtta minuter så hördes hon skälla. Sedan blev det tyst en stund så skällde hon igen, fast längre bort. Så höll det på en stund och älgen flyttade sig uppenbart hela tiden. Efter knappt en halvtimme kom hon tillbaka. Sen fann vi inte på något mera spår.

Troligen fanns det fortfarande varg i området eftersom det har synts varg där för någon vecka sedan. Jag gissar att det var därför som älgarna inte stannade och stog stilla utan flyttade på sig så snart hon var ifatt och började skälla.

I veckan var jag i Stockholm och utbildade mig och då passade hustrun på att tappa Märta hemma på gården, eller så smet hon väl egentligen och det som antagligen lockade var älgarna, ko och kalv, som gått utanför hundgården och retats ett par dar. Det var klart att de stog ute på gården vid det här tillfället också och Märta var borta i runt en och enhalv timme. Skällde mest hela tiden säger hustrun som inte vågade följa på i mörkret.

Kanske har det lossnat lite för Märta - får hoppas det i allafall. Ska väl försöka att åka ner mot Östergötland till helgen och försöka få på ett skott på någon älg om hon lyckas få stopp på någon och skäller skapligt.

Drevrarna går lite olika. Honey är toksäker medan Lillan är lite mer "på kul" och tar inte jakten så allvarligt förrän hon hittar riktigt färska spår.

Idag när vi var ute var det minus sex grader och lite halvskare men både Märta och Lillan tog sig fram hyggligt och var inte något trasiga, varken på buk eller tassar.

Vi har parat Maya och väntar whippetvalpar i början på mars. Hon är parad med en hane som i dom flesta fall är top tre på utställningarna. Om du är intresserad eller känner någon som är intresserad av en hygglig hund som kommer att vara med och tävla bland de bästa i Sverige så kan du höra av dig till Anna- Carin på a.kax@live.se eller gå in på www.dogpowers.dinstudio.se

Till sist... en del tycker det var kallt ute idag smiley

Ha en fin vintervecka

//L

  • Kommentarer(0)//dreverbloggen.lyckedal.se/#post23