dreverbloggen

dreverbloggen

lyckedal.se


Utställning i Österby Bruk

DreverSkapad av Lasse 2013-05-26 20:44:40

Idag (26/5) har vi ställt ut två whippar och två drevrar i Österby Bruk i Uppland. Fantastiskt fint väder hela dan och vi får säga att det har gått bra. Alla hundarna har fått bra kritik.

Vi åkte ner i fredags eftermiddag för Anna-Carin hade lovat att jobba som ringsekreterare. Det blev en lugn och fin lördag för mig. Vi tog husvagnen med så nu är den invigd för året och jag måste säga att det går fantastiskt bra att dra den efter folkabussen.

Hur gick det då för hundarna? Manda (whippet) fick Very Good och Maja (whippet) fick excellent, men utan CK. Båda fick väldigt fin kritik men konkurrensen blev lite för tuff den här resan.

Drevrarna gick också bra. Domaren tyckte att Honey var "lite rak" både bak och fram men rörde sig något oerhört vackert trots det. De flesta domare gillar hennes huvud, så även den här. I övrigt fick hon bra kritik men fick för dagen nöja sig med Very Good. Lillan däremot blev 1:a BTKL, CK, Cert och dessutom tilldelades hon CACIB med riktigt bra kritik - storslam, kanske man kan säga. smiley

Det innebär att hon tagit de inteckningar hon behöver på utställningar för att tituleras SEUCH, men det saknas en drevetta. Det lär hon få lov att ta till hösten, och självklart inte bara en. Hon jagar så bra så det kommer att bli flera. Tyvärr är väl harintresset inte överdrivet så att få till JCH kan ta lite tid.

I och med att hon blev BIR så skulle hon egentligen vara med och tävla om "Bäst i Gruppen" men där fick vi lämna vo till Anna-Carins stora förtret. Jag var tvungen att bege mig hemåt - en resa på tre och en halv timme - för att sätta mig på tåget till Stockholm och några dagars pluggande. Och där sitter jag nu... på tåget...

Ha det fint nu när sommaren har övertaget en stund och träna era hundar ordentligt

  • Kommentarer(0)//dreverbloggen.lyckedal.se/#post30