dreverbloggen

dreverbloggen

lyckedal.se


Utställning i Broby i Sörmland

DreverSkapad av Lasse 2013-05-18 20:33:32

I dag har vi ställt ut drevrarna i Broby i Sörmland. Dagen började i med molnighet och lite kvavt. Åskhot, kanske, men det var ok väder hela tiden. Kul att vara tillbaka på gamla hemmamarkerna och träffa gamla bekanta inom hundvärlden.

Båda hundarna fick bra kritik men Honey fick för dagen nöja sig med Very Good (VG). Lillan vann jaktklassen för tikarna och gick länge som första hund i Bästa Tik-klassen men i allra sista stund fick hon backa till 2:a. Hon fick ändå ett CK. Tiken som vann blev sedan BIR. Lite snopet var det att man tydligen ändrat reglerna för Cert vilket innebär att det inte längre krävs att man tävlar i jaktklass för att få Cert så tiken som kom etta i öppen klass fick Certet.

Vi är ändå nöjda med den fina placeringen och bedömningarna. Domaren var hyfsat kritisk kan man säga och skickade hem flera hundar med Good (G) och någon fick åka med 0-pris.

Till helgen som kommer bär det av till Österby Bruk och utställning av både whippet och drever. Ska bli intressant att se om vi kan få de sista CK:na på drevrarna så de blir utställningschampion.

Jag kommer att berätta mer på hemsidan www.lyckedal.se och Anna-Carin lägger ut massa bilder på facebook i gruppen "dreversnack" och på sin profil. Sök på Anna-Carin på facebook.

Jag kommer också att lägga ut lite på facebook men jag är inte lika snabb som hustrun

Ha d fint

  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.