dreverbloggen

dreverbloggen

lyckedal.se


Drevprov mmm

DreverSkapad av Lasse 2013-12-04 19:07:51

Så var drevrarnas första jaktprov avklarade. Mönstergårdens Honey körde två rådjur till full tid och inkasserade 1:a + 1:a rå med 45 poäng. Det innebar att hon blev tvåa på Sörmlands dreverklubbs drevprov. J..ligt kul. Nu kan hon kalla sig för "Svensk Utställningschampion Mönstergårdens Honey"

Lillan presterade tyvärr ingenting utan hon sprang mest runt och verkade orolig. Jag har provjagat med henne ett par gånger efter det och hon beter sig likadant på hemmaplan. Inte alls roligt. Nu tror vi att hon tror hon ska valpa för hon ligger mest och trycker... men när jag var nere i Sörmland på jaktproven så var det flera hundar som fått erlischia eller som det heter numera - adplasma. Det är en fästingburen sjukdom som om den inte blir kronisk går att bota med 20 dagars penicillinkur och "sjukskrivning".

Hon får någon vecka på sig att bli som vanligt igen annars blir det en tur till veterinären för kontroll och eventuell åtgärd.

Vid Leksandsprovet lyckades inte Honey lika bra som i Sörmland. Hon drev bra så länge hon höll sig i skogen men så fort hon kom ut på öppen mark eller högt gräs så blev det riktigt dåligt. Jag vet inte varför det blev så men en förklaring kan vara vädret med rätt stora frostflingor och en konstig variant av frostpåslag, men jag tycker nog att hon skulle kunna fixa det bättre. Drevtid 60+ efter att drevdjuret gått över en bred å och jag valde att koppla henne. Poängen är inte klar men hamnar nog runt 40. Således blir det inte något 1:a pris vid det provet

Lillan startade inte alls på Leksandsprovet på grund av sitt besynnerliga beteende.

Jag har fått en julklapp av min hustru trots att det är en tid kvar till jul. En liten Signe som vi var och tittade på i Lördags. Signe flyttar till Mora den 15 december.

Signe är en jämthundstik som nu är knappt 7 veckor och har en rejält bra stamtavla bakom sig så förutsättningarna att skapa en bra älghund är goda.  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.